fbpx
skip to Main Content
Foto På Khala Uma

Konsert med Khala Uma


Khala Uma spelar folkmusik från främst Bolivia, Peru och Ecuador, men de framför även egna kompositioner. Navet i deras arrangemang bygger på den andinska kulturens många olika flöjter dess trummor och dess sång. Sångerna framförs ofta både på aymara, quechua, spanska och svenska.

Allt började med Gitte Pålsson som jobbade som rytmikpedagog i La Paz, Bolivia. Där träffade hon Cesar Salazar och de började spela Aymarfolkets traditionsmusik tillsammans. Nu har det gått 30 år, Khala Uma kom till Sverige och idag räknas även Tania Wayra i gruppen.

Programmet sträcker sig från sånger av Matilde Casazola, Bolivias nationalskald till traditionell musik från Anderna. Khala Uma betyder sten och vatten på Aymaraspråket. Stenen står för det är bestående och vattnet för det som är i ständig förändring.

I den andinska kulturen är musik, sång och dans alltid en hyllning till Pacha Mama – Moder Jord eller så tackar man henne för hennes gåvor. Låt oss följa upp på Andernas höjd och upptäcka dess skönhet.

På scenen:
Gitte Pålsson: sång, gitarr och charango, Cesar Salazar: sång, flöjter, Tanya Wayra: sång, trumma och fiol,

Folkmusikens hus i samarbete med Kafé Nyfiket, Bilda Mitt och Kulturrådet.

Här kan du köpa biljett!

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 01 juli 2018
Tid:16:00 - 17:00

Plats
Kafé Nyfiket

Typ av evenemang

Back To Top