fbpx
skip to Main Content
Foto På Irmelin

Irmelin & Mirja Palo


Dubbelkonsert!!!

Irmelin är en Sveriges bästa folksångsgrupper. Tre kvinnor – Eva Rune, Karin Ericsson Back, Maria Misgeld – som i egna arrangemang av gamla, oftast traderade, sånger många gånger låter som en hel orkester.

Folksång av det här slaget är baserad på improvisation, på lyssnande och ett starkt gehör. Och även om en förstår att de skickligt lagda stämmorna kräver både beslut och mycket samträning så finns det ett drag av lekfullhet och personlig frihet i framförandet i många av sångerna. Det är polyrytmiskt, vackert och sinnligt och många bilder av natursköna platser svävar förbi min inre syn, inte minst när trion kular på det mest fantastiska sätt”.

Foto på Mirja Palo

Med rötterna i den norrbottniska folksångstraditionen och influerad av finno-ugriska uttryck och poesi, utforskar Mirja Palo den norrbottniska själen.

Inspirationen hämtas ifrån fjällbäckar, kalla vinternätter, en puttrande båtmotor och knöliga grusvägar. När själen får fritt spelrum speglas alltifrån glädje och humor till svåra känslor som sorg, ilska och förtvivlan över vad som sker då naturen exploateras och platser försvinner. Mirja är sångerska och musiker från Norrbotten med många uttryck på sin palett. Ur det finska folkinstrumentet kantele, sin röst och elektronik trollar hon fram ny musik som tar dig med på en resa ut i det storslagna landskapet. I hennes framträdande hör vi fjällen, älven, skogen, myren och allt levande som omger oss.

Biljett kan förköpas här!

Konserten arrangeras med stöd av Kulturrådet och Bilda Mitt. 

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 25 april 2019
Tid:19:00 - 21:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top