fbpx
skip to Main Content
Foto På Merit Hemmingson

Inställd konsert: Merit Hemmingson med vänner


På grund av sjukdom är dessvärre denna konsert inställd. Vi lockar med konsert med Lena Willemark, Jonas Knutsson och Mats Öberg i stället.

Stämmoveckan presenterar mycket stolt en av Sveriges främsta och mesta artister – Merit Hemmingson! Hon kanske också är en av de mest respekterade musikerna, för få har som hon har tillåtits vandra mellan genrer och dessutom varit med om att bidra med nya klanger och musikalisk inspiration till dessa. 

Merit Hemmingson började spela dragspel som fyraåring och piano i sjuårsåldern och sen har det rullat på. Musiken tog henne och släppte henne aldrig. Första plattan släpptes 1967. Och för dig som var född på 70-talet så är kanske Jämtländsk brudmarsch en milstolpe, och är du född senare så kanske senaste plattan Huvva – Tredje sviten är den som ger dig gåshud!

Hemmingson skriver på sin hemsida: I början av 70-talet spelade jag in tre album med tolkningar av svensk folkmusik, producerade av Bengt Palmers, som alla tre blev guldskivor, Huvva, Trollskog och Bergtagen och ett dubbelalbum med Beppe Wolgers, Det for två vita duvor. Det var något helt nytt då – att harmonisera o rytmisera gamla folklåtar i pop- och jazzdräkt. Samtidigt turnerade jag med ”Folkmusikgruppen” – orgel, fiolspelmän, bas och trummor. Denna period var en viktig milstolpe i mitt liv.

Till Rättvik kommer Merit Hemmingson tillsammans med Hoven Drovens frontfigur på fiol – Kjell-Erik Eriksson och Leksandsbördiga Adrian Jones på viola och mandola.

.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 06 juli 2023
Tid:15:00 - 16:15

Plats
Rättviks kyrka

Typ av evenemang

Back To Top