fbpx
skip to Main Content

Ida&Louise & Alakotila/Räsänen/Frigård


Två akter i ett paket!

Shtoltse lider/Proud poems – är en konsertföreställning med nytonsatt jiddisch lyrik av kvinnliga poeter. Musiken är skriven av duon Ida&Louise och bygger på tonsättningar av dikter skrivna av fem olika jiddischspråkiga poeter, samtliga kvinnor och verksamma i början av 1900-talet.

Poesin innehåller teman som frigörelse, längtan och förbjudna begär. Poesin ackompanjeras av projektioner, ljusdesign och nyskriven musik, regisserad av David Sperling Bolander.

Folkmusik möter tango, jazz och improvisation när trion Alakotila/Räsänen/Frigård utforskar musik från sina svenska och finska rötter genom instrumenten piano, accordeon och saxofon. Med följsamhet och ett öppet sinne skapar de musik utifrån improvisation och ett lyhört musicerande som med spontan inlevelse formar färgstarka arrangemang och livfulla ljudlandskap.

Timo Alakotila är en av Finlands mest eftertraktade musiker, kompositörer och arrangörer genom tiderna, som med sitt skickliga musicerande vid pianot kompletterar de melodier och det samspel från accordeon och saxofon som skapas i händerna på Markus Räsänen och Elias Frigård. Deras gemensamma kärlek till nordisk folkmusik och viljan att utforska nya influenser och tänja folkmusikens gränser färgas av djupgående kunskap inom svensk och finsk spelmanstradition och förkärlek till tango, jazz och improvisation.

Boka biljett här eller titta på youtubefilmer med grupperna! 

I samarbete med Bilda Mitt med stöd från Statens kulturråd.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 23 februari 2018
Tid:19:00 - 22:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top