fbpx
skip to Main Content

FRÖKEN


FRÖKEN  – med Västanå teater

I sin roman Hjortronlandet berättar Sara Lidman att det är tre slag av vägfarande som då och då gästar den norrländska lilla byn Ön för ett dygn. Den som oftast kommer är Fröken, eller Strömberg som han egentligen heter. En omanlig, svassande fågel som byns befolkning drev skoningslöst med. Fröken är en levnadskonstnär, en konstnärsfigur med flera talanger, men han bär på en mörk historia.

Västanå Teater presenterar en berättelse i ord och ton med två unga kvinnliga folkmusiker som tagit upp berättandet som en levande och självklar del i sitt musicerande konstnärskap. Efter föreställningen dans i samarbete med Leksands spelmanslag.

Musik och berättande av Magdalena Eriksson och Alva Granström.

Föreställningens längd är ca 1 tim med efterföljande dans ca 30 min av Magdalena och Alva. I samarbete med Leksands spelmanslag kommer dansen att fortsätta ytterligare ca 1 timme. Fika serveras. Biljett vuxen 220 kr, medlem 180 kr, ungdom 100 kr. De  som endast vill dansa betalar 75 kr vid entrén. Förköp www.visitdalarna.se. Medlemmar i Folkmusikens hus entré till samma pris som Paradens medlemmar.

Regi av Leif Stinnerbom.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 08 november 2019
Tid:19:00 - 21:00

Plats
Kulturskolan

Typ av evenemang

Back To Top