fbpx
skip to Main Content
Foto På Tibble Transsibiriska

Förnatta med Tibble Transsibiriska


Förnatta inträffar, som man ju hör, aftonen före Folkmusiknatta och som sådan värd att firas i egen rätt. Denna Förnatta bjuder på världens bästa gypsy/balkanband från Tibble i Leksand i form av fantastiska Tibble Transsibiriska! Du kan som besökare antingen enbart delta på Förnatta eller så köper du helhelgsbiljett och är med och tar del av allt under helgen. 

Så välkommen till en varm, musikalisk, dansant och härlig kväll och helg med FaluFolk musik och dans, Falu spelmanslag och Folkmusikens hus!

Kassan öppnar 18.30.

Program från kl 19:
– Dans till Falu Spelmanslag
– KONSERT med Tibble Transsibiriska
– ytterligare dans till olika grupper

Servering under hela kvällen av Texas Longhorn.

Tibble Transsibiriska:
Tibble Transsibiriska är ett av Sveriges största och i särklass mest uppskattade gypsy/ balkan-band, som fått publiken att dansa hejdlöst både i Sverige, Europa och Kina. Med rötter i svensk musik och en stor passion för romsk musiktradition och Balkanmusik, skapar de ny musik som vittnar om kraften i att hämta inspiration över kulturella gränser!

I november 2011, i den lilla byn Tibble utanför Leksand i Dalarna, startade för sju år sedan ett märkligt projekt. Två grannar fick för sig att börja spela romsk musik tillsammans. Eftersom båda jobbat med filmmusik, låtskriveri och massor av musikprojekt fanns ett stort kontaktnät. De hittade snabbt skickliga musiker som ville vara med på tåget. Tibble Transsibiriska bildades och växte till ett sexmannaband. Tibble, en by med djupa rötter i den svenska folkmusikmyllan, hade fått ett helt eget gypsyband! Tibble Transsibiriska har skapat en unik stil med texter på svenska och inslag av romanes, något helt nytt på världsmusikscenen. Medryckande och dansvänliga balkantoner blandas med smäktande, gråtmilda mollsånger.

Medlemmar
Johan Testad – Sång och gitarr
Jonas Runefelt – Domra och sång
Martin Kjellgren – Slagverk och sång
Emil Rotsjö – Fiol och sång
Hiroko Nishikawa – Saxofon och sång
Sergiusz Markowski – Dragspel och sång
Stian Grimstad – Bastuba

BOKA HÄR

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 11 november 2022
Tid:19:00 - 23:00

Plats
Kulturhuset tio14

Typ av evenemang

Back To Top