fbpx
skip to Main Content

Folkmusikkväll: VAK


Kvintetten VAK har vuxit fram ur folkmusiktrion Västanvinden och folkdansduon Agnes & Klara. Tillsammans har de utvecklat en ensembleform där både musiken och dansen blir likvärdiga uttryckssätt.

Medlemmarna Lovis Jacobsson (cittern), Erland Westerström (munspel), Albin Myrin (klarinett) tillsammans med dansarna Klara Andersson och Agnes Rodhe undersöker vad som uppstår i spel till dans – och dans till spel. Kan arrangemang skapas med hjälp av dansen snarare än musiken? Var går gränsen mellan det förutbestämda och det spontana? Kan musiken få mer av dansens spontanitet och improvisation? Går det att växla roller i vem som leder och vem som följer?

Kvintetten har skapat något som varken är en ”konsert med dansare” eller en ”dansföreställning med musiker”. Lust, glädje och nyfikenhet står i centrum när VAK med instrument och kroppar utforskar den folkliga musiken och rörelseglädjen.

Kvällens upplägg
18.30 Spel- och jamstuga med Ebba Åslund
19.00 Baren öppnar – plats för jam och mingel
19.30-20.30 Konsert/föreställning med VAK – Västanvinden, Agnes & Klara
20.30 Baren öppnar igen
20.45 – 23.00 Dansa eller lyssna till: Konservatoriefolk, Johan Nylander & Erik Berg samt Västanvinden.

Inträde
200 kr (medlem 150 kr)
Studenter halva priset.
Endast swish, inget förköp.

Tillgänglighet
Kulturhusets konsertlokal Klubbscenen ligger i bottenplanet. Inga trösklar eller trappor inomhus, lätt sluttande golv i förbindelsekorridoren mellan entrén och klubbscenen. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Arrangeras av FaluFolk musik & dans tillsammans med Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda GävleDala.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 29 april 2022
Tid:18:30 - 23:00

Plats
Kulturhuset tio14

Typ av evenemang

Back To Top