fbpx
skip to Main Content
Kulturkalaset 2017

Folkmusik på Kulturkalaset


När Kulturkalaset går av stapeln 2 september i Leksands centrum finns Folkmusikens hus på plats på innergården på Brömsgårdarna. Vi tar dit vår butik och tillsammans med instrumentbyggare, Musikkonservatoriet, speed-dating med bokningsbolaget MTA, kaffeservering och låtkurs skapar vi en liten folkmusik-oas mitt i Kulturkalaset. Sugen på buskspel? Ta med ditt instrument och hälsa på oss på lördag!

Godbitar ur Kulturkalasets program (Hela programmet hittar du här):

Lurar & Pipor
Tre instrumentmakare, Jan Nordkvist, Stefan Ekedahl och Jean Pierre Yvert, tillverkar flera olika typer av blåsinstrument. Nu har du chansen att höra hur deras lurar & pipor låter. Under dagen finns dom på Brömsgårdarna och visar sina instrument.
Plats: Udden 13:00-13:30

Musikkonservatoriet
Konsert med folkmusikelever från musikutbildningen i Falun.
Plats: Udden 14:30-14:50

Hazelius Hedin
Hazelius Hedin är en komplett och färgstark duo som med bländande briljans, fyller de svenska visorna med musik som fängslar och berör. Repertoaren omfattar allt från medeltida ballader och sjömanssånger till instrumentala danslåtar.
Plats: Udden 15:00-15:40

Ale Möller Trio
Sveriges bästa och mesta multimusikant Ale möller, möter Mats Öber, pianisten och keyboardspelaren som spelar vad som faller honom in. Trion fullbordas med Olle Linder, ännu en multiinstrumentalist från den svenska folkmusikens elitserie.
Plats: Udden 16:30-17:20

Leksands Spelmanslag
Konsert med ett av Leksands musikaliska fundament under snart 70 år. Spelmanslaget bildades 1948 och har sedan dess varit en stark kraft för att förvalta en ålderdomlig låtskatt och samtidigt sett till att den fortsätter glöda, utvecklas och leva vidare in i framtiden Plats: Majstångsplatsen 17:30-18:00

Bjäran
De fyra bandmedlemmarna har en gemensam traditionsgrund för den svenska folkmusiken och redan från start hittade dom ett givet sound. Intresset för Bjäran har växt hos så väl vana som ovana folkmusiklyssnare.
Plats: Udden 18:15-18:50

Skenet
Den svenska folkrocken är på frammarsch och Skenet leder vägen och tar folkmusiken till nya höjder!
Plats: Udden 19:00-19:45

Folkmusik på Bröms
Kom och ta en kaffe, en låt, en titt på sällsynta instrument eller speed-dejta. Här hittar du Folkmusikens Hus, kaffeservering, buskspel, instrumentbyggare, MTA och Musikkonservatoriet. Ett vattenhål för spelsugna och er som gillar folkmusik! Ta med ditt instrument
Plats: Brömsgårdarna 12:00-20:00

Lär dig en låt
Öppen låtkurs med Jon Holmén från Folkmusikens Hus Ta med ditt instrument och öron på skaft så får du lära dig en låt. Musiken är instrumental och utlärning sker på gehör. Lyssna och härma… (Anmäl ditt intresse på plats till Folkmusikens Hus butik)
Plats: Brömsgårdarna 13:30-14:15 & 16:00-16:45

Speed-date med MTA
Artister, musiker & låtskrivare! Välkommen på speed-dating med MTA som är ett av de ledande bokningsbolagen i Sverige inom folkmusik, visa, världsmusik och jazz. Dom bokar i dagsläget konserter över hela världen. MTA finns på plats – redo att ta emot dig, dina demos, videoklipp, biografier m.m. och ge dig direkt feedback. Passa på att ställa dina frågor…
Plats: Brömsgårdarna 12:00-20:00

Nyfiken på Musikkonservatoriet? 
Ta chansen att träffa representanter från skolan! Musikkonservatoriet i Falun är Sveriges ledande musikgymnasium/eftergymnasiala musikerutbildning.
Plats: Brömsgårdarna 12:00-20:00

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 02 september 2017
Tid:12:00 - 20:00

Plats
Brömsgårdarna

Typ av evenemang

Back To Top