fbpx
skip to Main Content

Folkmusik på Kulturkalaset


När Kulturkalaset går av stapeln 1 september i Leksands centrum finns Folkmusikens hus på plats på innergården på Brömsgårdarna. Vi tar dit vår butik och tillsammans med instrumentbyggare, kaffeservering med tuttul och hagerbulle, scenprogram plus en låtkurs i Bodapolska skapar vi en liten folkmusik-oas mitt i Kulturkalaset. Sugen på buskspel? Ta med ditt instrument och hälsa på oss på lördag!

Godbitar ur Kulturkalasets program (Hela programmet hittar du här):

Låtkurs: Bodapolska
Lär dig ett par nya Bodapolskor. Musiken i Boda har länge haft ett särkilt skimmer för både spelmän och dansare. Vad är det som är så speciellt med svänget i Boda? Jon Holmén guidar och lär ut. Här anmäler du dig till kursen!
Plats: Brömsgårdarna 14:00-15:00

Folk på scen
Sofia Sandén och Dalarnas spelmansförbund presenterar ett blandat program med spelmän och sångare på den lilla akustiska innergårdsscenen på Brömsgårdarna. Slå dig ner, ta en kaffe med dopp och njut av allsköns musikanter. Blir du sugen finns plats för buskspel och inhopp på scenen innan eller efter programmet.
Plats: Brömsgårdarna 15:00-17:00

Erlend Viken & Marius Graff
Fiol- och hardingspelmannen Erlend Viken har tillsammans med gitarristen Marius Graff hittat sitt eget uttryck som verkligen sticker ut. Duon är aktiv både i hemlandet Norge och runt om i världen. De har genom sina energiska liveuppträdanden fått fans över genregränserna. Lyssnaren får höra musik baserad på traditionell musik från Norge och Sverige med influenser från oldtime, rock och blues med ett stort mått improvisation.
Plats: Udden 17:00-17:30

Frifot
Med en outsläcklig glöd, hämtad ur en levande tradition, har dessa musikanter som få andra berört sin publik och inspirerat sina medmusiker i tre decennier. Tre naturkrafter som förenas i en rytande fors med glitter på vågskummet. Lena Willemark, Per Gudmundson och Ale Möller strålar samman på Udden och ger oss en musikupplevelse vi inte vill missa. Ta kläder efter väder!
Plats: Udden 18:45-19:30

Sofia Karlsson & Bengan Jansson tillsammans med Jubileumskvartetten
Kulturkalaset avslutas med en konsert för att fira att Leksand fyller jämnt. Sofia Karlsson och Bengan Janson får sällskap av den för nya konstellationen Jubileumskvartetten. Kom och lyssna till en musikalisk superduo med spelkamraterna Alm Nils Erson, Tommy Gjers, Pär Ohlson och Benedetta Simeone.
Plats: Leksands kyrka 20:00-21.15

I samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 01 september 2018
Tid:12:00 - 18:30

Plats
Brömsgårdarna

Typ av evenemang

Back To Top