fbpx
skip to Main Content

#folkkursonline: Skriv folkmusikens kvinnohistoria på Wikipedia


8 mars Kl 18:30-20:30 på Zoom. Var med och skriv Folkmusikens kvinnohistoria på Wikipedia!

Wikipedia är världens största uppslagsverk, och utgör en viktig samlingsplats för kunskap om folkmusik. Jämställdhet är dock ett problem på webbplatsen, där 90% av redigerarna av män och bara en av fem biografier handlar om kvinnor. Som följd saknas det information om många av folkmusikens kvinnliga traditionsbärare.

I samband med internationella kvinnodagen bjuder Folkmusikens Hus och Wikimedia Sverige på en digital skrivstuga med tema “Dalarnas spelkvinnor”. Tillsammans ska vi förbättra och berika representationen av kvinnliga folkmusiker, folksångare och folkmusiksamlare på Wikipedia.

Kursfakta
Plats: Online, Zoom
Datum: 8 mars
Kurstid: 18:30-20:30
Kursavgift: Gratis

Boka din plats här!

I den här skrivstugan kommer du:
• Höra om Wikipedia och principerna bakom världens största uppslagsverk
• Lära dig hur man skapar och redigerar Wikipediaartiklar
• Lära känna några äldre spelkvinnor från Dalarna och var man kan hitta källmaterial om dem
• Prova på att skapa och redigera artiklar

Alla intresserade är välkomna att delta – både nybörjare och erfarna wikipedianer! Vi kommer att bjuda på källmaterial om kvinnor från Dalarna, men såklart finns det inga gränser om du har en spelkvinna från din trakt som du vill skriva om.

Skrivstugan leds av John-Francis Goodacre, arkivarie på Folkmusikens Hus, tillsammans med Axel Pettersson från Wikimedia Sverige. Vi möts digitalt via Zoom, och du får information i förväg om hur man skapar ett användarkonto på Wikipedia.

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 08 mars 2022
Tid:18:30 - 20:30

Typ av evenemang

Back To Top