fbpx
skip to Main Content
Foto På Adrian Jones

#folkkursonline – extrainsatt: Spela stämmor med Adrian Jones


Hur blir man bra på att spela stämmor? Kan man öva på det och finns det konkreta verktyg? Det har Adrian funderat mycket på så välkommen till en kurs i att snickra ihop och improvisera fram dina egna stämmor!

Denna kurs vänder sig till dig som har spelat ett tag och har god erfarenhet inom spelmansmusik och låtspel. Du kanske har provat stämspel och vill vidareutveckla det. Eller så är du mest nyfiken och letar efter ingångar till denna värld. Detta är en kurs i melodiskt stämspel där alla instrument är välkomna.

Kursen innehåller analys av spelmansmusik, viss tonalitetslära, konkreta övningar och feedback från lärare och kurskamrater. Ambitionen är att skapa en avslappnad kreativ miljö full av nyfikenhet och experimentlusta.

Adrian Jones, född 1978, är uppvuxen i Leksand och har haft spelmansmusiken naturligt sedan starten 1984 med bl.a. Jonas Holmén och Kungs-Levi Nilsson. Han har en konstnärlig masterexamen från Kungliga Musikhögskolan, institutionen för folkmusik. Idag jobbar han som frilansande musiker med flera konstellationer, som kompositör, arrangör och som pedagog, främst på Malungs folkhögskola med kurserna ”folkmusik på fiol”. Adrian har spelat andrastämmor sedan han var 9 år, ett område som han ständigt vill utveckla och också förmedla.

Kursen är online och ni ses söndagarna 11, 18 och 25 april kl 14-17.
Sista anmälningsdag 28 mars.
Antal deltagare: 12

Anmäl dig här!

Kurs i samarbete med Bilda Mitt

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 11 april 2021
Tid:14:00 - 17:00

Typ av evenemang

Back To Top