fbpx
skip to Main Content
Foto På Sara Mörk

Inställd: FLOCK-kurs – Se Hör Dansa


Dessvärre måste vi ställa in den här kursen men vi tror stenhårt på idén så vi återkommer med nya datum!

Här en kurs för dig som är nyfiken på scenisk dans och vill förstå mer om vad koreografi är och kan vara. Du är också sugen att prova på att dansa själv och få en inblick i de genrer som presenteras på scendansfestivalen FLOCK 16-17 september – dvs samtida dans, folkdans och streetdans. Ingen tidigare danserfarenhet krävs och om du går kursen får du även rabatt på festivalen.  

Sara Mörk kommer att hålla i den röda tråden för kursen tillsammans med två fantastiska gästlärare, Anna Björk (folkdans) och Johanna Fröjd (streetdans).

Kursen pågår lördagarna 27/8, 3/9 och 10/9 kl 13-16.30 och har olika innehåll vid de tre tillfällena.

Lördag 27/8: Street med Johanna Fröjd

Foto på Johanna Fröjd

Street är en samlingsnamn på dansformer som utvecklats på sociala ställen som gator, klubbar och parker. Dansformerna är hiphop, house, breaking, popping eller locking.

Lördag 3/9: Folkdans med Anna Björk

Foto på Anna Björk

Anna Björk arbetar som forskningsarkivarie med inriktning på dans på Svenskt visarkiv, som numera även innefattar Arkivet för folklig dans. Hon är också frilansande danspedagog, med examen som danspedagog inom folkdans och en masterexamen i samtida dansdidaktik på Stockholms konstnärliga högskola. Hon har funderat mycket på varför folkdans betyder så olika saker idag, och kommer prata om folkdansens sceniska utveckling och genrens utmaningar då den rör sig mellan det sociala dansgolvet och scenen. Hon kommer också att visa några filmer.

Lördag 10/9: Nutida/samtida dans med Sara Mörk

Foto på Sara Mörk

Sara Mörk kommer både att undervisa i nutida dans, och vara den som håller ihop hela kursen. Hon är bördig från Mora och började dansa folkdans som sexåring i Våmhus folkdanslag. Numera studerar hon på ämneslärarprogrammet i modern/nutida dans och koreografi vid Stockholms Konstnärliga Högskola. Sara har tidigare utbildat sig i Stockholm och New York och frilansat som dansare, koreograf och undervisat i dans på bland annat på Kulturskolan i Mora. Sara bor sedan flera år i Stockholm men vill helst vara i Dalarna på sommaren och har sedan år 2016 varit koreograf för Himlaspelet i Leksand. Hon utsågs till Mora kommuns Kulturstipendiat år 2020.

Kurs i samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt
Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 27 augusti 2022
Tid:13:00 - 16:30

Plats
Folkmusikens Hus, Rättvik

Typ av evenemang

Back To Top