fbpx
skip to Main Content
Banner Med Kaja & Tango Extremo

Festkväll på Geschwornergården: Kaja och Tango Extremo


Dofter från det sydamerikanska köket blandas med passionerade toner från argentina och östeuropa. FaluFolk musik och dans samarbetar med Geschwornergårdens restaurang för att skapa en helkväll i maten och musikens tecken.

Kvällen börjar kl 18:00 med en sydamerikansk grillbuffé. Är du vegetarian finns naturligtvis något som passar dig. Efter maten, kl 19:30, bjuds det på en dubbelkonsert med kvällens artister. Under kvällen håller serveringen öppen med försäljning av dryck och tilltugg.

Välkommen till världsmusik vid världsarvet!

KAJA
Kaja har sedan starten för över tio år sen hyllats för sin starka scennärvaro och sin dynamiska gränslösa musik. Rötterna i Kajas musik hämtar näring i Östeuropa, men växer vidare in i gränslandet mellan traditionellt och nyskapande. De har vidsynt och nyfiket låtit musiken få ta sina vägar från klezmer till tango, improvisation, svensk folkton, fransk vals, filmisk konstmusik, influenser från amerikansk folk, akustisk klubbmusik och indisk raga! Resultatet är en egenartad kammarfolkmusik med överraskande vändningar i kompositioner och arrangemang, där musikerna möts i ett tätt samspel och ett kraftfullt, lekfullt och själfullt uttryck. De har släppt flera rosade album, turnerat i Europa, Sydkorea och Nordamerika, skrivit film- och teatermusik och samarbetat med soloartister, poeter och konstnärer.

2015 hyllades Livet Nord, gruppens violinist, som Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan.

Livet Nord – femsträngad fiol
Camilla Åström – dragspel
Daniel Wejdin – kontrabas
Hemsida: www.kajatrio.se

TANGO EXTREMO
Gruppen Tango Extremo, under ledning av violinisten Tanya Schaap, tillför en alldeles särskild arom till den argentinska tangons passion och övertygande uttryck. Med sin musik färgar de, möblerar om och utmanar de traditionella argentinska tangodragen genom att mixa genren med klassisk och brasiliansk traditionell musik samt jazz och improvisation. Sättet på vilket de utmanar och vidareutvecklar musikstilen gör Tango Extremo till så mycket mer än ett traditionellt tangokapell.

Sedan starten 2003 har Tango Extremo, förutom att turnera flitigt i Nederländerna och övriga Europa, också gjort sig ett namn över hela världen. De har synts på scener i Argentina, Uruguay, Kina, Ryssland, Kurdistan, Sydafrika, Botswana, Venezuela, Colombia, Ecuador och Sydkorea. Gruppen har framträtt i varierande storlek och genomfört många samarbeten genom åren. I detta projekt och i samarbetet med Kaja kommer de att spela som trio.

Tanya Schaap – violin/konstnärlig ledare
Rob van Kreeveld – piano
Sandor Kem – kontrabas
Hemsida: www.tangoextremo.com

Pris
Paketpris – grillbuffé+dubbelkonsert: 485 kr (medlemspris 435 kr/student 355 kr)
Biljetter bokas här via Visit Dalarna. Vi kommer släppa överblivna biljetter som rena konsertbiljetter senare i sommar.

Boka biljett!

Länkar
Geschwornergårdens hemsida
Lyssna på Kaja
Lyssna på Tango Extremo

Kvällen anordnas i samarbete med Folkmusikens hus i Rättvik och Studieförbundet Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 16 september 2017
Tid:18:00 - 23:00

Plats
Geschwornergården

Typ av evenemang

Back To Top