fbpx
skip to Main Content
Foto På Birgitta & Olle Moraeus

Extrainsatt: Spelmanssafari i Orsa med Olle och Birgitta Moraeus


Välkommen till Spelmanssafari med Olle och Birgitta Moraeus. 

Birgitta är född i Stockholm men har musikaliska rötter i Boda Kyrkby med låtar efter sin pappa, riksspelmannen på munspel, Erik ”Kicken” Ingels. Hon har också lärt sig låtar av bland andra Björn Ståbi som hade låtkurs i Stockholm under 80-talet och hon har spelat med i konstellationen Boda-Bingsjö. Bland medlemmarna fanns då bland andra Lasse Eriksson och Reidar Hammarsten. Gruppen hade bred repertoar med låtar från Boda, Bingsjö och Rättvik. Även Orsalåtar fanns med i repertoaren liksom Rørospols. Gruppen spelade ofta och gärna till dans.

Olle Moraeus, är född i Orsa och har låtar efter pappa Erik Moraeus. Redan som 15-åring blev Olle riksspelman – på Skansen i Stockholm – tillsammans med brodern Perra och kusinen Anders Jakobsson. De kom sedermera  att kalla sin trio för Tre unga Orsaspelmän. Olle leder idag Orsa spelmanslag, är medlem i Orsa Spelmän och BAO. Har jobbat som fiollärare och under senare år, som rektor för Orsa Musikskola.

Varmt välkomna till Orsa Hembygdsgård och Olle och Birgittas gemensamma låtsafari.

Allmän info:
– Du måste ha köpt biljett innan du åker till Orsa. Om det är fullt så får du inte vara med.

Antal biljetter är begränsat till 10 för att det inte ska bli trångt. Om biljetterna är slut men du vill ställa dig i intressekö så skriv till kontakt@folkmusikenshus.se och skriv Spelmanssafari i rubriken.

Känner du dig det minsta dålig så stanna hemma, du får tillbaka biljettavgiften.

Boka här!

Ett arrangemang under Stämmoveckan

Med stöd av Bilda Mitt och Statens kulturråd.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 07 juli 2021
Tid:15:00 - 16:30

Plats
Hembygdsgården, Orsa

Typ av evenemang

Back To Top