fbpx
skip to Main Content
Foto På Ethno On The Road

Ethno on the road


Vernissage på Leksands kulturhus – Vägskäl 20 år! Utställningen Vägskäl firar 20 år med en konsert med ETHNO ON THE ROAD!

Tio platser och nästan tjugo konserter/workshops väntar när Ethno On The Road i september ger sig ut på ännu en sverigeturné, två veckor lång. Fem deltagare från sommarens Ethno är utplockade och får resa iväg med de rutinerade ethnoledarna Susanne Lind, fiol och sång och Peter Rousu, bas och gitarr (saknas på bilden).

Årets grupp består i övrigt av Juliana Maria Da Cunha, sångerska från Brasilien, Maimu Jögeda, dragspelare från Estland, Majd Douchi, flykting från Syrien, oudh (med stöd från Songlines), och svenska deltagarna Sofia Thålin, slagverk och Elias Bremer, saxofon.

VÄGSKÄL 2017
LEKSANDS KULTURHUS
30/9 – 28/10 2017

VERNISSAGE Lördag den 30/9 kl 12 
med  ETHNO ON THE ROAD – unga svenska och internationella musikanter, konsert, 45 min, samarbete med Folkmusikens Hus

Sedan 1997 pågår projektet Vägskäl i Leksand, en mötesplats för konstskapare från olika delar av världen med utställningar, workshops och kulturaftnar med film, dans, föredrag, musik och poesi. Projektets syfte är att exponera olikartade, nya konstriktningar, lokalt och internationellt och att bygga broar mellan olika traditioner och låta olika genrer berika varandra. Under 20 år har vi haft fantastisk samarbete med svenska och internationella konstnärer och visat verk av mer en 850 utställare här i Leksand men också på andra ställen i Sverige och Europa. Vägskäl markerar en plats där människor möts. Men också en punkt som erbjuder nya vägar, avdramatiserar konst och skapar forum för diskussion och reflektion runt konstfrågor.

Mer info www.vagskal.se

Turnén börjar på höststämman Låtar På Gränsen i Sälen lördag 23/9 och fortsätter sedan med konsert och workshop i Mora 25/9, konsert i Västerås 26/9, skolkonserter plus en offentlig konsert på Folkmusikens Hus i Rättvik 27/9 och workshops i Leksand 28/9. Dalaveckan avslutas i Leksands kulturhus kl 12 30/9 (invigning av utställning) och kvällskonsert på Lyran i Skattungbyn. 1/10 blir det sannolikt en eftermiddagskonsert i Katrineholm, 2-3/10 konserter och workshops i Skara och Skövde och så grande finale med skolkonserter och en offentlig konsert på Stallet i Stockholm 4/10. Mer detaljer om konserterna kommer.

Ethno On The Road är ett sätt att ge några av ethnodeltagarna en chans att spela ihop lite mer samtidigt som vi sprider Ethnos musik och idé till andra platser än sommarlägrets.

Majd Douchi kommer eventuellt att ersättas eftersom han i dagarna ska börja ett nytt jobb.

I samarbete med Bilda Mitt med stöd av Kulturrådet.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 30 september 2017
Tid:12:00 - 13:00

Plats
Leksands kulturhus

Typ av evenemang

Back To Top