fbpx
skip to Main Content

Ethno on the road 2023


Succéprojektet Ethno on the road tillbaka med ett nytt fantastiskt band!  Ethno är sannolikt världens största internationell folkmusikläger för unga musiker (18-30 år). I år är det 34 år sedan lägret startades på Falu Folkmusikfestival i Dalarna, sedan dess har Ethno spridit sig och finns idag i över 40 länder över hela världen.  

Ethno on the road är turnéversionen av Ethno som i höst ger sig ut på en tre veckor lång turné i Sverige. Årets band har internationell tyngd med fem musiker från fem länder, Chile, Estland, Grekland, England och Sverige(!) Under ledning av två skickliga och erfarna mentorer, Liliana Zavala (Slavgerk) och Daniel Ried (Saxofoner), får nu dessa unga musiker möjligheten att mötas igen för att tillsammans skapa en alldeles unik musikupplevelse. De kommer att ta dig med på en magisk musikalisk resa, världen runt på bara en timme. Spelglädje som smittar, en lyckokick att bära med sig ut i höstmörkret, detta vill du inte missa!

Medverkande:
Fernanda Cubillos, Chile (Charango, Sång, Flöjter)
Fabian Gribing, Sverige (Slagverk)
Ruby Smith, England (Fiol)
Georgia Palioura, Grekland (Sång)

Mart Adermann, Estland (Gitarr)

Mentorer, konstnärliga ledare och med på turnén:
Daniel Reid (Saxofoner)
Liliana Zavala (Slagverk)

 

Ethno on the road arrangeras av Folkmusikens hus i samarbete med och med stöd av Rättviks kommun, studieförbundet Bilda, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Musik i Dalarna, Region Gävleborg, Musik vid Siljan, Folk You, Dalarnas Hemslöjdsförbund, Jeunesses Musicales International och Dalarnas läns landsting.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 16 oktober 2023
Tid:19:00 - 20:00

Plats
Humlebackens kulturhus

Typ av evenemang

Back To Top