fbpx
skip to Main Content

Ethno on the road


Nu åker Ethno på turné igen!

Ethno i Dalarna är sannolikt världens största internationella folkmusikläger för ungdomar. Från detta sommarläger med hundra deltagare, 17-25 år, från mer än dussinet länder, väljs varje år ut 5-6 av de bästa ungdomarna som får komma tillbaka för en två veckor lång turné tillsammans med två erfarna ledare. Det blir folkmusik från olika länder i spännande arrangemang och med en spelglädje som kan försätta berg. Konserter och workshops med ett unikt band med en helt unik repertoar. En grupp som visar att olikheterna är en tillgång och inte en belastning och att musiken är världens bästa språk.

Årets gäng är något utöver det vanliga med deltagare från fyra kontinenter. Från Taiwan kommer Fan Qi som spelar den kinesiska lutan pipa, från Colombia den redan grammybelönade sångerskan Diana Burco som också spelar dragspel, från Dallas, Texas den unga slagverkaren Josh Willis, från Bretagne i Frankrike gitarristen Liam Roudil och från Sundsvall klarinettisten Lovisa Mannela. Ledare är Peter Rousu, gitarr/bas och Sandra Marteleur, fiol.

Världsmusik i världsklass utlovas!

Ethno arrangeras av Folkmusikens Hus i Rättvik i samarbete och med stöd av bl a landstinget Dalarna, studieförbundet Bilda, Rättviks kommun, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Jeunesses Musicales Sweden och Folk You.

Foto: Peter Ahlbom

Köp biljett här!

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 01 november 2019
Tid:19:00 - 20:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top