fbpx
skip to Main Content
Foto Sébastien Dubé Och Simon Nyberg

Dubé&Nyberg och Boda Mollkapell


OBS – picnickonsert! Ta med det du vill äta och dricka om du vill ha något annat än kaffe/the med tilltugg.

Välkommen till en dubbelkonsert utöver det vanliga med Sveriges, kanske världens, bästa basist!

Kontrabasisten Sébastien Dubé och gitarristen Simon Nyberg träffades för två år sen på en födelsedagsfest. Som så ofta sker utbröt ett stort jam som pågick fram till småtimmarna och när alla andra hade gått och lagt sig så var det bara Sébastien och Simon som envist fortsatte jammet. Folkmusik från olika längd- och breddgrader kombinerades med improvisationer och spelglädje och de bestämde att det vore roligt att slå följe. Hittills har duon tagit dem så långt som till Kanada, USA och Ryssland och snart så nära som till Dalarna. Om du undrar om det går att spela låtar på bas så ska du inte missa den här konserten!

Boda Mollkapell är Knapp Britta och Lars Ljunggren på fioler och Christina Ljunggren på mollstämd cittra. De har inte musiken som yrke, men på fritiden spelar de och lever i folkmusiken. Genom åren har det blivit många berättelser och historier om låtar och spelmän de mött. De har letat fram äldre, bortglömda Bodapolskor och eftersom cittran även spelar i moll har det blivit många nya fina pärlor ifrån Boda som plockats upp. Låtarna hittar de i gamla uppteckningar och från kassettband som spelades in i början av 1970-talet.

Det finns många ospelade polskor i Boda som går i moll och för att citera Röjås Jonas när han fick frågan om Boda brudmarsch, som går i moll, svarade han -” I Boda gläds vi även i moll!” På den här konserten kommer även Jon Holmen och Knapp Maria att vara med.

Här kan du boka biljett!

 

I samarbete med Bilda Mitt med stöd från Statens kulturråd.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 19 januari 2018
Tid:19:00 - 21:30

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top