fbpx
skip to Main Content
Foto På AXVY

Dubbelkonsert: AXVY & Hans-Ers/Ekborg


Dubbelkonsert med två fantastiska ensembler i magisk miljö! Välkommen till Matsgården i Östbjörka, en klassisk Musik vid Siljanscen. Och, ta med egen stol och om behov uppstår även regnkläder (inte paraply).

AXVY är en sällan skådad kombination av instrument som möjliggör för ett brett utforskande av den skandinaviska folkmusiken. AXVY består av Mårten Hillbom, Jerker Hans-Ers och Albin Broberg. Musikaliskt fokus är starka melodier som har en koppling till de tre musikernas fem instrument – cittern, 12-strängad gitarr, slagverk, 5-strängad fiol och hardangerfela.

Foto på Anna Ekborg & Jerker Hans-Ers

Med starka toner från sina hemlandskap, Dalarna och Hälsingland vävs Anna Ekborgs och Jerkers Hans-Ers personliga uttryck samman i en sprudlande ljudbild. Med 5-strängad fiol, viola d’amore, hardingfela, violin och oktavfiol får duon ett omfång som skiljer sig från den traditionella sättningen på två fioler.

Här kan du köpa biljetter!

Här kan du läsa mer om Matsgården i Östbjörka.

Du kommer att kunna köpa en matig macka och kaffe/dricka på Matsgården.

Konserten arrangeras i samarbete med Rättviks kommun, i samband med Musik vid Siljan och med stöd av Kulturrådet och Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 05 juli 2019
Tid:13:00 - 14:45

Plats
Matsgården

Typ av evenemang

Back To Top