fbpx
skip to Main Content

Blås horn på fäboden med Torkel Johansson


Här är en vallmusikalisk upplevelse på levande fäbod och kurs för dig som är sugen att komma igång med hornblåsning eller bara tycker det skulle vara kul att prova! Du kan välja att bara gå denna kurs eller bygga på den till en tvådagars upplevelse genom att även gå kursen Blås horn i Bingsjö med Torkel Johansson.

Torkel Johansson är en av våra allra främsta blåsare på djurhorn och har också drivit projekt för nybörjare inom hornblåsning i många år. Vid såna kurser använder Torkel en variant av de klassiska hornen tillverkat i gran som dels är mer lättblåsta och dels går att stämma mer precist så att man kan blåsa samtidigt i grupp. Dessa horn kommer att användas under kursen och Torkel har med sig så att det räcker till alla kursdeltagare. Du behöver alltså inte ta med dig något till kursen. Har du ett eget horn kan du ta med det och prova hur det låter när det ljuder i naturen runt Karl Tövåsens fäbodar, en favoritplats för vallmusiker.

Tider för kursen
4 juli kl 11-15 (kurspass 13-15)
Hornblåsarstämman börjar med rundblåsning och program på fäbodvallen kl 11:00. (Entré till stämman är inbakad i kurspriset.) Kurspasset med Torkel pågår 13-15.

Kurspris
Ordinarie pris: 400:-
Medlem Folkmusikens hus: 360:-
Student/ungdom (upp till 18 år): 200:-

OBS! Entré till Hornblåsarstämman ingår i kursavgiften.
Anmäl dig senast 30 juni.
BOKA HÄR!

Plats
Karl Tövåsens fäbodar, Rättvik

Tillgänglighet
Kursen genomförs utomhus på en levande fäbod vilket begränsar tillgängligheten. Det finns parkering i direkt anslutning till fäboden.

Varmt välkommen!

Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 04 juli 2023
Tid:11:00 - 11:30

Plats
Karl Tövåsens fäbodar

Typ av evenemang

Back To Top