fbpx
skip to Main Content
Header För Samtal Om Folkdans

Anna Björk – Tankar om tradition


Välkommen till det första avsnittet i en serie om fem samtal om folkdans – för vad gör man när man inte kan eller får dansa själv? Vi tänker att vi passar på att prata om folkdans, ser det här som en chans att belysa och ge plats åt den mångfald av intressen och infallsvinklar som ryms inom genren. Koreografen och folkdansaren Anna Öberg leder samtalen från en fåtölj på Folkmusikens hus.

Först ut är Anna Björk, ett samtal om tradition och som landar i kroppen som arkiv! Anna är folkdansare och danspedagog, utbildad på Stockholms konstnärliga högskola, Malungs folkhögskola och genom möten med dansare på många olika dansgolv. Hon har undervisat i folkdans och folkdansmetodik i drygt 20 år. Hon har också en intressant uppväxt i ett folkdansande hem och med en folkdansforskande morfar – Börje Wallin – som tog henne med både på dansgolvet och i samtalen kring dansen. Anna Björk är dessutom mitt uppe i en forskningsstudie som handlar just om hur dans traderas och hur kroppen blir dansarens arkiv.

Du kan se samtalet här!

Övriga inbjudna folkdansare är 11/4 duon Agnes Rodhe & Klara Andersson (Sv), 18/4 Petri Kauppinen (Fi), 25/4 Andreas Berchthold (Sv) och 2/5 Ingar Ranheim (No).

Varmt välkomna att lyssna!

Fem samtal om folkdans görs med pandemistöd av Region Dalarna och i samarbete med Bilda.

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 04 april 2021 - 10 april 2021
Tid:00:00 - 16:00

Typ av evenemang

Back To Top