fbpx
skip to Main Content

ETHNOFEST 2020!

Nästa år fyller Ethno 2020. Detta firas med en stor festival i Rättviksparken 3-4 juli, dagarna efter det att Ethno Sverige avslutas. Fredagskvällen blir en stor ethnofest i parken med jam, mingel och möten medan lördagen blir den stora jubileumsdagen.

Hela dagen fylls av mindre konserter, workshops, filmvisning och mycket annat och så väntar därefter en stor jubileumskonsert på kvällen med artister som på olika sätt varit involverade i Ethno. Frifot kommer liksom duon Mattias Pérez & Nano Stern, Världens Band och så vagabonderna i Ethno in transit. Dessutom har en grupp deltagare från alla tiders första Ethno, från Falun Folkmusikfestival 1990, lovat komma och bjuda på några låtar. Fler grupper tillkommer. Dessutom kommer det att bli konserter på fler scener under festivaldagarna, preliminärt på Folkmusikens hus, Café Nyfiket m fl scener.

Ethnos internationella organisatör JM International förlägger en organisatörsutbildning med cirka 50 deltagare till Rättvik den veckan så det kommer att bli gästspel av många folkmusikanter från hela världen. Och intresset bland f d deltagare i Sverige och utomlands är redan stort för alla tiders största ethnofestival.

EthnoFest arrangeras av Folkmusikens Hus och JM International med stöd av bl a Musikverket, Region Dalarna, Studieförbundet Bilda, Folk You, Musik i Dalarna och Sveriges Spelmäns Riksförbund. Biljetter till festivalen släpps inom kort. Mer information finns på www.ethno.se.

Back To Top