fbpx
skip to Main Content
Foto På Dalarnas Lussibrud

Dalarnas Lussibrud och Margaretha Mattsson fick pris

Dalecarlia Music Awards instiftades för att uppmärksamma och manifestera styrkan och bredden i Dalarnas fantastiska musikliv. Sedan start har galan delat ut ett pris till Årets Folkmusik. 

På årets upplaga av Dalecarlia Music Awards, som i år firade tioårsjubileum på Magasinet i Falun, delades dock inte mindre än två priser ut till folkmusiker. Hederspriset gick till fiolpedagogen Margaretha Mattsson med motiveringen: Med en otrolig lyhördhet, finkänsligt spelande och pedagogiskt kunnande är årets hederspristagare en viktig del i att locka och sprida folkmusiken bland unga i Dalarna och Sverige. Du kan läsa hela motiveringen här.

Årets Folkmusik gick till Dalarnas Lussibrud med motiveringen: Med gedigen kunskap och djupt rotade i den folkliga traditionen har denna grupp lyft och stärkt intresset för, och kunskapen om, Dalarnas immateriella kulturarv. Ett samarbete över konstformer där musik, text, dräkt och scenisk framställning fått lika roller. En föreställning som fått ett genomslag som öppnat vägen in. Läs mer här.

Folkmusikens hus säger ett stort grattis till Margaretha Mattsson och till Dalarnas Lussibrud som fick pris och ett lika stort grattis till alla folkmusiker och folkmusikarrangörer som nominerades! Tack till Dalecarlian Music Awards för en fantastiskt fin och stämningsfull musikgala!

Om du vill läsa mer om vilka andra priser som delades ut eller hur priserna utses så kan du göra det här.

Back To Top