skip to Main Content

Prova på Ethno!

På Folkmusiknatta får du chansen att vara med och spela och lyssna till Ethnos musik. Ethno on the Road består av fem unga musikanter från tre länder plus två svenska stjärnmusiker och tillika erfarna ethnoledare. Varje år väljs några av deltagarna och ledarna från sommarens stora ethnoläger i Rättvik ut för att under hösten göra en turné. Under Folkmusiknatta bjuder vi på en workshop där du får lära dig musik på Ethnos vis.

Årets grupp leds av Peter Rousu, basist/gitarrist från Rättvik och Sandra Marteleur, fiolspelare med hemvist i Stockholm. Bägge är erfarna ethnoledare och professionella musiker i grupper som Fatang och Stormsteg m fl. Med sig på årets resa har de ytterligare två svenskar, slagverkaren Benjamin Vågerö Black, Stockholm, och Alicia Jardine, banjo och mandolin, numera bosatt i Göteborg.  Och så har man plockat tre spännande unga musikanter från utlandet – fiolspelarna Marta-Lotta Kukk, Estland och Melanie Brélaud, Frankrike. Plus Gift Banda, gitarrist och sångare från det nya ethnolandet Malawi i Afrika.

Workshopen pågår 15:00-16:30 på Kulturhuset Tio14 i Falun den 10 nov och alla instrument och sång är välkomna. För att det ska bli en bra kurs krävs det att man inte är nybörjare på sitt instrument utan har minst grundläggande kunskaper. På kvällen planerar vi att kursen spelar upp under första akten på Stora scenen i Restaurangen kl 19:00-19:45.

Workshopen är kostnadsfri. Anmäl dig i formuläret nedan!


GrundkunskapMedelAvanceradJa, jag godkännerNej, jag godkänner inte


Jag godkänner