Förnatta: Sara & Samantha Matriarkerna

Förnatta: Sara & Samantha Matriarkerna


Folkmusiknatta börjar i år med Förnatta på Geschwornergården vid Gruvan, och med inga mindre än feministerna och antifascisterna Sara & Samantha – På Skivsläppsturné med Matriarkerna!

Geschworner öppnar kl 19, konsert kl 21.

OBS! Biljetterna på förköp är slut men vi släpper tjugo biljetter i dörren kl 19. Välkommen till en kanonkväll.

Om du inte vill höra konserten är den ”fria” delen av Gesscwornergården öppen hela kvällen. För den som vill spela och dansa själv!

Efter dundersuccén med Fäboland som spelat för utsålda hus över hela Sverige kommer nu uppföljningen från Sara och Samantha – MATRIARKERNA.

Matriarkerna är douns debutplatta och på skivan har de bjudit in sina bästa traditionsbärare, hjältinnor och inspiratörer att gästa. På skivan hörs bland annat Lena Willemark, Susanne Rosenberg och Ellika Frisell m fl. I samband med skivsläppet drar Sara & Samantha land och rike runt på releaseturné.

Till varje konsert bjuds en lokal traditionsbärerska in från orten de spelar på att gästa konserten – på Geschworner får ni möta Agneta Stolpe. Möten mellan generationer och diskussioner om tradition och tradering står som en stadig grund till skivan och så även till konserterna i samband med skivsläppsturnén.

Sara & Samantha har spelat tillsammans i över 9 år runt om i Sverige och Europa. 2015 var de nominerade till Årets Traditionsbärare på Folk- och Världsmusikgalan. 2016 var duon ute på turné med succéföreställningen Fäboland i samarbete med Riksteatern. 2017 är de än en gång nominerade vid Folk- och Världsmusikgalan som Årets Trad med föreställningen Fäboland. Sara & Samantha ser till att folkmusiken tar och får utrymme i
nya sammanhang, vilket gör dem till pionjärer i Sveriges samtida kulturscenen.

Köp biljett här!

Kvällen anordnas av FaluFolk Musik & Dans i samarbete med Folkmusikens hus i Rättvik och Studieförbundet Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 10 november 2017 - 11 november 2017
Tid:19:00 - 00:30

Plats
Geschwornergården

Typ av evenemang